PRO MÉDIA

TĚŠÍME SE NA SPOLUPRÁCI

Pro média

KDO & PROČ JE VEGGIE NÁPLAVKA

Veggie Náplavka je organizovaná projektem Vegan Fighter, spolu s dalšími eventy jako jsou Veggie Vánoce, Konference Science & Plant-based nebo projekt Vegan Psychology. 

Eventy pořádáme pod brandem Vegan Future Events, protože věříme, že budoucnost bude rostlinná – současný stav je neúnosný nejen ve vztahu k planetě a zvířatům, ale i k nám samotným. 

Jsme rádi, že se nám podařilo vybudovat jedem z největších evropských open-air plant-based veletrhů. 

18. pokračování

VEGGIE NÁPLAVKA 1.5.2024

Už po 18. nabídne na 1. máje Veggie Náplavka nezapomenutelné setkání toho nejnovějšího z rostlinné gastronomie. 

Pokud potřebujete jakékoliv jiné informace, než ty, které najdete v naší tiskové zprávě, ozvěte se nám na info@veggienaplavka.cz

GENERÁLNÍ PARTNER VEGGIE NÁPLAVKY

PARTNEŘI VEGGIE NÁPLAVKY

TZ

VEGGIE NÁPLAVKA 1.5.2024

Jeden z největších evropských vegan open-air festivalů Veggie Náplavka nabídne i tentokrát to nejnovější z rostlinné gastronomie i ochrany zvířat. 

Praha, 1.5.2024

www.veggienaplavka.cz | info@veggienaplavka.cz | + 420 773 531 577 

Už po 18. se Rašínovo nábřeží zaplní prodejci a vystavovateli rostlinné gastronomie a novinek vegan životního stylu, a to na jednom z největších evropských open-air veletrhů Veggie Náplavce (článek ve Forbes zde). Návštěvníci a návštěvnice si mohou prohlédnout zajímavé produkty nejen v areálu, ale i v prezentačních zónách, ve kterých celý den probíhají i komentované ochutnávky a prezentace novinek rostlinné stravy. Nová je zóna začínajících a malých projektů Starters & Small a Masterclasses, které nabídnou nejnovější trendy v alternativách konvenční stravy. 

Každý event navštíví víc jak 8 tisíc lidí a hlavním důvodem jsou zvířata a planeta. Hlavním mottem Veggie Náplavky je číslo 7875. Tolik zvířat zachrání člověk, pokud preferuje rostlinnou stravu.

„7875 – Odhaduje se, že tolik zvířat zachrání člověk, pokud preferuje rostlinnou stravu. Náš projekt Vegan Fighter pořádá eventy jako Veggie Náplavka, kde hlavním důvodem jsou pro nás zvířata a klimatická krize. Zvířata považujeme za cítící, inteligentní a vnímavé tvory, kteří si plně uvědomují špatné zacházení. A to je při získávání masa, ale i mléka a vajec vždy přítomné: ročně jen v ČR zemře 120 milionů zvířat. Dobrou zprávou ale je, že žijeme ve světě, kde už zvířata jíst nemusíme, jak zní mimochodem i další motto celé Veggie Náplavky.“, říká k Veggie Náplavce Founder projektu Linda Maruščáková, která je sama veganka téměř 25 let. „Jsme moc rádi, že na našich akcích ukazujeme inspiraci k rostlinným alternativám, které umožňují lidem nepodílet se na zabíjení, ale zároveň jim dodávají vše potřebné, výživově i chuťově.“, dodává.

Veggie Náplavka nabízí unikátní možnost vyzkoušet si různé druhy gastronomie v rostlinném pojetí. Návštěvníci a návštěvnice zde najdou nejzdravější verze rostlinné stravy, ale i klasická česká jídla a také asijskou, italskou nebo indonéskou variantu veganských jídel, oblíbený je vegan streetfood. K tomu nejnovější rostlinné výrobky jako vegan vejce, masa, nebo sýry v podobě, kdy kvůli nim nemuselo zemřít žádné zvíře.

Dalšími pozitivními dopady preference rostlinné stravy, jsou výrazně nižší environmentální dopady a také pozitivní vliv na zdraví. Během celého dne jsou proto návštěvníky a návštěvnice připravené konzultační zóny, lidé mohou zdarma navštívit workshopy sportovní plant-based výživy nebo celý den konzultovat s vegan lékaři a lékařkami.

Každý ročník nabízí také doplňkový program zaměřený na ochranu zvířat. I letos máme unikátní možnost setkat se s většinou českých i zahraničních projektů na ochranu zvířat a planety. Několik z nich organizuje také unikátní dětský koutek, kde připraví pro děti i jejich rodiče soutěže a hry. Velmi zajímavou částí programu jsou workshopy první pomoci pro zvířata, a celodenní možnost první pomoc pro zvířata konzultovat s odborníky z Viento.cz“, odkrývá část programu Jan Müller z pořadatelského týmu Vegan Fighter a mistr světa v muaythai.

Pomoc zvířatům se bohužel poslední roky rozšiřuje i na válečné konflikty. I těm je věnován na eventu prostor. „Zvířata, stejně jako lidé, jsou ve válečných konfliktech zraněná, hladová a tisíce je jich nyní opuštěno v rozbombardovaných městech. A moc pomoc nás všech potřebují,“ říká k další části programu a činnosti Linda Maruščáková.

Dalšími pozitivními dopady plan-based stravování je také pozitivní vliv na sportovní výkonnost. „Rostlinná strava vychází, podle aktuálních studií i doporučení hlavních světových výživových organizací, jako jeden z nejzdravějších stylů stravování. Tento typ stravy podporuje život bez civilizačních onemocnění, a také sportovní výkon. Všichni z našeho organizačního týmu bojujeme nebo jsme bojovali v ringu nebo oktagonu, a proto jsme rádi také živou inspirací, že na rostlinné stravě lze podávat vrcholové výkony – a že skutečně funguje pro život.“, dodává Jan Müller.

S pořadateli můžete zatrénovat na speciálním tréninku, který je další součástí programu Veggie Náplavky. 

Pořádající tým tvoří mj. dál také Magdalena Šormová, Alan Svoboda a Pavel Salčák, profesionální MMA zápasníci, mistryně republiky v muaythai Linda Maruščáková, thaiboxeři Pavel Barták a vicemistr republiky Jakub Šrámek, zmiňovaný Jan Müller, mistr světa v thaiboxu v supertěžké váze a dříve i další vicemistr republiky Václav Schweidler – jemu je i tato Veggie Náplavka věnovaná In memoriam.

Celý event je provozovaný v režimu zero waste, tedy s minimem tvorby odpadu. Jídlo si návštěvníci mohou nechat připravit do vratných krabiček nebo kompostovatelného nádobí.

Event se koná dvakrát ročně, další pokračování nás čeká 15.9.2024, v zimě pak indoor verze Veggie Vánoce 15.12.2024 ve Slovanském domě.

Kontaktní osoba pro média: PhDr. Linda Maruščáková | info@veggienaplavka.cz | +420 773 531 577

Veggie Náplavka probíhá 1.5.2024 od 10 do 19 h na Rašínově nábřeží, Praha 2.

Generálním partnerem je K-take it veggie by Kaufland, gastro partnerem je Ecover, dalšími partnery Lush, Berlimo, Carton Clan, Psychologie & Sport.cz a Psychologie & Business.cz. Čestným partnerem je ukrajinský Vegetus.

Další informace lze najít na webu www.veggienaplavka.cz a sociálních sítích eventu.

Start typing and press Enter to search